03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Vulturii” au speriat de moarte campioana României
„Vulturii” au speriat de moarte campioana României

FC Oţelul Galaţi - Benfica Lisabona 0-1 (0-1)
stadion „National Arena”, spectatori: 7000
A marcat: Bruno Cesar (min. 41)
Formaţii:
FC Oţelul Galaţi (antrenor Dorinel Munteanu): Grahovac - Skubici, Perendija, Costin, Ljubinkovici - Filip, Giurgiu - Antal, Ibeh (min. 46 Viglianti), L. Buş (min. 65 Frunză) - Pena (min. 69 Punosevac).
Benfica Lisabona (antrenor Jorge Jesus): Artur - Maxi Pereira, Luisao, Garay, Emerson - Javi Garcia - Witsel, Bruno Cesar (min. 81 Amorin), Gaitan (min. 78 Rodrigo) - Saviola (min. 63 Nolito), Cardozo.
cartonaşe galbene: Perendija (min. 86), Costin (min. 88)
Arbitru: David Fernandez Borbalan (Spania)

În ciuda declaraţiilor din ultimele zile, roş-alb-albaştrii au jucat cu frică la primul joc al unei echipe din România pe National Arena. Benfica a avut o posesie a balonului de 65 %, dezarmantă şi a controlat partida. Oţelul a fost preocupat să aglomereze jocul la mijlocul terenului şi să nu permită lusitanilor să se apropie de poarta lui Grahovac. Foarte puţin totuşi pentru o competiţie de asemenea nivel, unde este nevoie să mai şi ataci dacă vrei să realizezi ceva. Vicecampioana Portugaliei nu a forţat decât atât cât a fost nevoie ca să obţină victoria. Unicul gol a fost marcat, cu patru minute înainte de finalul primei reprize, de Bruno Cesar, care a fost deschis în adâncime de Gaitan. În partea a doua, oţelarii au avut două sclipiri. După o oră de joc, Filip a expediat primul şut pe spaţiul porţii adversare, portarul Artur a respins în faţă iar Antal a reluat puţin pe lângă colţul scurt. Peste altă jumătate de oră, bomba de la 20 de metri expediată de Frunză a fost respinsă cu dificultate de goalkeeperul lui Benfica, pentru ca apoi Perendija să nu nimerească cadrul porţii. Ultima impresie a fost că Oţelul putea obţine primul punct în Champions League dar trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că ar fi fost nedrept faţă de aspectul general al partidei. Pe Old Traford, în cealaltă partidă a grupei C, Manchester United a remizat surprinzător cu Basel, scor final 3-3. Acest rezultat face ca şansele Oţelului la locul trei care ar asigura prezenţa în primăvara europeană, să fie foarte mici. 

Viitorul Oţelului Galaţi: fără Combinat!

Directorul general al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall, a declarat, miercuri că viitorul clubului Oţelul nu este cu ArcelorMittal, deşi acesta este principalul sponsor al echipei. „Vreau să reconfirm ceea ce am spus cu multe luni în urmă: viitorul clubului Oţelul nu este cu ArcelorMittal. Noi, ca principal sau unic sponsor, vrem să invităm noi sponsori care au dorinţa să aibă o relaţie pe termen lung cu Oţelul şi să preia conducerea clubului. Nu este o altă orientare decât ceea ce am spus în trecut... Nu suntem în discuţii cu niciun investitor, am lansat doar invitaţia către alţi sponsori”, a spus Thierry Le Gall. Directorul Combinatului a ţinut să sublinieze că în cazul în care se va retrage de la clubul de fotbal Oţelul, combinatul siderurgic nu va sponsoriza altă echipă, banii daţi pentru sponsorizare urmând a fi folosiţi pentru dezvoltarea combinatului.
„Obiectivul nostru este de a sponsoriza activitatea noastră, care este să producem oţel. Trebuie să ne alocăm toate resursele acestui combinat. Repet ce am mai spus. Înainte ca Oţelul să înceapă să joace în cupele europene am spus că vrem să ne retragem... Interesul nostru este să găsim soluţii pentru viitorul pe termen lung al acestui club. Şi dacă ar fi să ne retragem nu este pentru a ne duce către altă echipă”, a afirmat Le Gall, potrivit Agerpres.

Folosirea gratuită a stadionului Oţelul, o concesie?

Surse de la nivelul Combinatului ne-au declarat că există posibilitatea ca stadionul Oţelul, care a intrat în patrimoniul colosului siderurgic în momentul privatizării, să fie folosit în continuare gratuit de echipa de fotbal în cazul în care ArcelorMittal Galaţi îşi va retrage total sprijinul financiar acordat clubului de fotbal. Reamintim faptul că recent echipa Oţelul Galaţi, care a câştigat anul trecut campionatul, a fost în ultima perioadă cap de afiş pentru presa locală şi naţională, motivul fiind legat de neînţelegerile dintre directorul clubului, Marius Stan, care şi-a luat brusc concediu, şi preşedintele Consiliului de Admnistraţie al societăţii care administrează clubul, Ionel Borş. După izbucnirea conflictului, atât Marius Stan cât şi Ionel Borş au dat comunicate de presă în care au asigurat că situaţia la club este una normală.

 

 

 



Articole înrudite