28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Festin culinar pe faleză la Galaţi, înainte de Postul Mare
Festin culinar pe faleză la Galaţi, înainte de Postul Mare

Ultimul weekend înainte de Postul Paştelui aduce bucurie, preparate autentice tradiţionale şi un festin culinar straşnic la evenimentul "Delicii de Primăvară", ce îşi deschide porţile vineri, 15 martie, în zona Foişor de pe Faleza Inferioară a Dunării Galaţi. Festivalul se desfaşoară până duminică, 17 martie, şi promite o selecţie specială din meniul de primăvară, cu reţete delicioase care îi vor cuceri chiar şi pe cei mai pretenţiosi vizitatori, anunţă organizatorii: "Bucătăria tradiţională românească ne întâmpină cu trufandale ale primăverii, de dulce, iar moldovence pricepute şi muntence iscuite şi mândre vin să se întreacă în muncă şi migală, sub ochii oaspeţilor, pentru a bate recordul în măiestrie, tradiţii şi gusturi deosebite. Şi pentru cei care preferă să aducă acasă un strop de primăvară, vor fi standuri cu fructe, legume, produse apicole, siropuri, dulceţuri şi gemuri bio".
Potrivit organizatorilor, pe vizitori îi aşteaptă un regal gastronomic tradiţional, atmosferă de sărbătoare, târg de produse tradiţionale şi activităţi pentru toate vârstele. "Special pentru festinul dinaintea Postului Paştelui, Nicolae Ciobanu (foto) va pregăti chiar sub ochii oaspeţilor ce ne vor trece pragul mii de sărmăluţe, produsele tradiţionale precum pastramă la grătar, ciolane, cotlete la grătar cu mămăliguţă, dar şi branzeturi de toate felurile, de la cele tradiţionale la brânzeturi fine, ca să fie pentru gusturile tuturor, bulz şi  mămăligă “în pături” alături de garnituri ce fac cinste primăverii: salate, cartofi noi şi verdeţuri cât cuprinde. Nu vor lipsi nici tradiţionalele plăcinte maramureşene, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte şi prăjituri cu fructe, pregătite toate “în văzul lumii”, clătite, waffles, acadele pentru cei mici, toate preparate ce conţin ingrediente sută la sută natural. Pe langă zona de food, participanţii vor putea cumpăra şi accesorii hand-made, cadouri şi exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale", transmit organizatorii.

Citeşte şi Când începe Postul Paştelui


Articole înrudite