20 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTBALIȘTI DE LEGENDĂ AI GALAȚIULUI - TREI GENERAȚII SFIDEAZĂ TRECEREA ANILOR
FOTBALIȘTI DE LEGENDĂ AI GALAȚIULUI - TREI GENERAȚII SFIDEAZĂ TRECEREA ANILOR

La început a fost o idee. Mai mulți foști fotbaliști emblematici ai Galațiului s-au reunit într-un grup de whatsapp, ce poartă numele primului lor antrenor: celebrul ZOLTAN DAVID. Ideea a aparținut lui Igor Pârvu, fostul președinte al Oțelului Galați.

Inițiativa a fost salutată și îmbrățișată și de alte nume mari ale gazonului stadioanelor gălățene, împrăștiați prin toate colțurile țării sau prin alte zări ale lumii, și grupul s-a mărit. Întâi s-a dorit o comunicare mai facilă între colegi și vechi prieteni, dar ușor s-a cristalizat ideea organizării unei revederi peste ani.

Sfârșitul acestui an a prilejuit prima întâlnire. Organizată de Adrian (Ninel) Comșa, Igor Pârvu și Valentin Ștefan, reuniunea foștilor idoli ai tribunelor gălățene a adunat peste 25 de fotbaliști care au încântat publicul de-a lungul a trei generații: anii 70, 80 și 90. Reprezentanți ai tuturor marilor echipe de fotbal ale Galațiului, C.S.U. Galați, F.C.M., Dunărea, Oțelul s-au reunit într-una singură, într-o seară târzie de început de iarnă, pe o vreme numai bună să te întâlnești cu vechi prieteni, să-ți aduci aminte de o mulțime de povești adevărate, vesele sau triste, să asculți un lăutar și să ciocnești un pahar de vin de sărbători.

Deși fiecare din cei prezenți a fost o vedetă în anumite vremuri, participanții la reuniune au dorit ca evenimentul să se desfășoare cu discreție, ca o întâlnire de familie. Chiar dacă timpul i-a purtat pe majoritatea peste pragul a 60 de ani, au rămas la fel de plini de viață ca întotdeauna. Dar au dorit ca să rămână în memoria suporterilor gălățeni la fel de tineri ca atunci când erau idolii tribunelor. Așa că, după cum le-am promis, public aceste rânduri după terminarea sărbătoririi, iar în fotografie veți avea plăcerea să-i revedeți, după zeci de ani...

Cățărați sus, "în pod": Sorin BALABAN și Vali ȘTEFAN.

Rândul de sus: Adrian - Ninel COMȘA, Ion MOROHAI, Ion CONSTANTINESCU, Aurel BRAȘOVEANU, Constantin ȚOLEA, Lucian MĂSTĂCAN, Adrian SÂRGHE, Ion GIGI, Viorel TĂNASE, Viorel ANGHELINI, Igor PÂRVU, Mihai CIOBANU, Vivi STAMATE, Claudiu VAIȘCOVICI.

Pe scaune: Nicușor VLAD, Ion DIACONESCU, Adrian OPREA, Gelu POPESCU, Viorel POPESCU, Ion BASALÂC, Vasile ANDREI - Doctorul.

Rândul de jos: Costel ORAC, Haralambie - Puiu ANTOHI, Radu MOȚOC, Aly ALEXA.

Autor: Claudiu BRÎNZAN


Articole înrudite