19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Furtuna cu aspect de tornadă a făcut prăpăd în judeţul Galaţi - GALERIE FOTO/VIDEO
Furtuna cu aspect de tornadă a făcut prăpăd în judeţul Galaţi - GALERIE FOTO/VIDEO

Furtuna de seara trecută a făcut ravagii în judeţul Galaţi. Mai mulţi stâlpi de electricitate, copaci şi garduri au căzut. La Tuluceşti, o bucată din acoperişul unei şcoli a fost luată de vânt, la fel şi acoperişurile a două case. În zonă nu este curent nici acum.

Timp de câteva zeci de minute, localitatea Şiviţa a devenit centrul unei furtuni care a luat acoperişuri de pe şcoală, modernizată în 2009, dar şi de pe două case. În plus, zeci de copaci, stâlpi de înaltă tensiune, stâlpi de telefonie mobilă şi garduri au fost aruncate şi rupte de furtună.

"Cred că a fost o tornadă, eu am ieşit afară azi-noapate, era ceva ca un fum alb, nu am auzit nici iarna ce am auzit azi-noapte. Noi ne-am mobilizat dimineaţă cu buldoescavator, tractor cu remorcă, cu firma cu care lucrăm la iluminatul public, am vorbit şi la Electrica, au trimis echipe. Curent nu este, apă încă mai este, ce era în bazine, mergem pe cădere, când se termină apa, se termină. Astea sunt probleme, nu ştiu cum o să le depăşim, dar echipele intervin", a precizat Gabriel Claudiu Şoimu, viceprimar Tuluceşti.

Oamenii din sat spun că nu au mai trecut prin aşa ceva. Nu se ştie deocamdată când se vor putea face reparaţiile şcolii şi cum se va rezolva problema cu apa, dar dacă se reia funcţionarea energei electrice se va rezolva şi această problemă.

GALERIE FOTO/VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite