14 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Raresh DiMofte: actor gălăţean, succes american
Raresh DiMofte: actor gălăţean, succes american

Actorul canadian de origine română Raresh DiMofte, cunoscut din seriale precum Wu Assassins, The Man in The High Castle, The Crossing, Van Helsing - Captain Rasto, scurt metraje premiate internaţional ca Polymorphia şi Kingspin, dar şi din comedia neagră Come to Daddy, cu Elijah Wood (Stăpânul Inelelor), joacă acum alături de Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey) în seria TV The Tourist, disponibilă din 29 februarie 2024 pe Netflix.

Începuturi şi premii

Raresh DiMofte este actor profesionist cu experienţă în film, televiziune şi teatru. Este absolvent al Facultăţii de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, promoţia 2005, la clasa Diana Cozma şi Radu Teampău. La scurt timp după absolvire s-a mutat în Bucureşti unde a jucat în producţii TV ca La Bloc, Baronii etc. 2010 a fost anul în care Raresh DiMofte a emigrat în Canada şi s-a stabilit în Vancouver pentru a-şi urma visul de a juca în filme şi seriale americane. S-a lansat în 2013 cu serialul Almost Human şi a continuat să apară în numeroase alte seriale de televiziune americane, filme de lung şi scurt metraj şi piese de teatru. În 2015 este nominalizat la Jessie Richardson Awards pentru Cel Mai Bun Actor în Rol Secundar pentru rolul său din Blasted de Sarah Kane, regizat de Richard Wolfe, Pi Theatre. În ultimii ani a interpretat diferite roluri în zeci de producţii, care i-au adus multiple premii şi nominalizări internaţionale ca Cel Mai Bun Actor Principal şi Cel mai Bun Actor în Rol Secundar pentru 2 roluri diferite în Polymorphia (Klaus Flue), regizat de Bernardo Villarreal, respectiv Kingspin (Doru), regizat de Kasey Lum în care Raresh joacă în româneşte.

Copilăria din Galaţi

Raresh s-a născut în Târgu-Ocna, judeţul Bacău, într-o familie de sportivi, dar a crescut în Galaţi. A fost elev la Şcoala nr. 10 şi a absolvit Colegiul Tehnic "Traian Vuia". Apoi, a studiat actoria la Şcoala de Arte a Centrului Cultural Dunărea de Jos Galaţi, la clasa Grig Dristaru, şi a jucat pe scena şcolii în câteva spectacole înainte de a pleca la Cluj-Napoca. Tatăl, Costel DiMofte, antrenor de haltere, în Galaţi, şi arbitru internaţional. Urmându-i exemplul, Raresh a practicat şi el diferite sporturi în copilărie, precum înot, caiac, handbal, baschet şi rugby la cluburile sportive din Galaţi.

Despre perfomanţa actoricească a lui Raresh, Monitorul de Galaţi relata în luna august 2019: Actor gălăţean, rol în superproducţia Netflix "Wu Assassins".

  • Galerie Foto:

Articole înrudite