18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tragedia din Gara Galaţi: Şefa de tren ucisă în accident lucra de la 18 ani la CFR
Tragedia din Gara Galaţi: Şefa de tren ucisă în accident lucra de la 18 ani la CFR

Gina Basoc (foto ) avea 53 de ani şi muncea de la 18 ani la CFR. Acasă, în comuna gălăţeană Tudor Vladimirescu, de unde făcea zilnic naveta, o aşteptau soţul şi doi copii, un băiat mare, plecat la Bucureşti, dar şi fata de 14 ani.

Fiul femeii, venit de urgenţă de la Bucureşti, spune că nu ştie ca până acum vreun oficial CFR să îi fi sunat. „Mama avea 18 ani când s-a angajat la CFR. De la 18 ani face naveta. Nu mi-a spus vreodată de vreo problemă de serviciu. Din cadrul CFR nu a venit absolut nimeni. Dar şi dacă ar veni, ce rost mai au banii, scuzele, în momentul de faţă nu mai are rost nimic, înapoi nu mai putem să o aducem, să mai facem ceva”, a spus Ionuţ George Basoc (foto ), fiul şefei de tren decedate.

fiu

Cea care a aflat de moartea femeii a fost sora mai mică a lui Ionuţ, fiica de 14 ani a Ginei Basoc. „Eu am şi o sora mai mică, de 14 ani, care ea a sunat-o aseară, la ora 8 din câte mi-a spus sora mea, şi i-a zis că a ajuns acasă şi de fapt a răspuns un poliţist şi i-a spus că «Mama dumneavoastră e la spital!»”, a mai spus fiul Ginei Basoc. Nu a ştiut că în ziua nenorocirii şi-a auzit şi văzut pe telefon pentru ultima oară mama. A vorbit cu ea chiar cu vreo câteva ore înainte ca femeia să îşi piardă viaţa.

«Plânge şi cerul de asemenea necaz!»

În sat, oamenii sunt în stare de şoc. Unii dintre ei prieteni de 36 de ani nu îşi revin, o femeie devotată familiei, care îşi iubea meseria, aşa o descriu. „Să ferească Dumnezeu pe toată lumea de asemenea nenorocire. Era o persoană blandă şi nu există cuvinte. Nu am dormit toată noaptea de supărare şi de o asemenea veste care am primit-o. Plânge şi cerul de asemenea necaz. Îi plăcea meseria ei automat, că altfel nu făcea naveta de atâţia ani. Ştie Dumnezeu de adevărul adevărat ce s-a întâmplat acolo”, spunea Anastasia Neacşu, vecină şi prietenă a Gine Basoc.

biserica

Oamenii din sat care au fost la biserică (foto ) s-au rugat pentru vecina lor, crunt răpită de pe lumea asta, şi i-au dat liturghii. Şi preotul din sat le-a vorbit oamenilor de dramă şi s-a rugat pentru sufletul blând şi frumos al femeii, spun sătenii. Marţi, femeia va fi condusă pe ultimul drum. Oihnă veşnică!

Articole similare: Locomotiva morţii de la Galaţi nu e la primul incident


Articole înrudite