19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Unul dintre cele mai mari Parcuri de Aventură din ţară se va putea realiza la Galaţi cu fonduri europene
Unul dintre cele mai mari Parcuri de Aventură din ţară se va putea realiza la Galaţi cu fonduri europene

Primăria municipiului Galaţi a întocmit un proiect pentru ca lucrările de Regenerare urbană zona Uzina de apă nr. 1 (etapa I) să fie finanţate cu fonduri europene şi să se construiască un Parc de Aventură de mari dimenisuni în zona unde în prezent este amplasată Uzina de Apă 1, scoasă din funcţiune în 2011.

În acest sens, consilierii locali ar trebui să aprobe, în cadrul şedinţei ordinare din decembrie 2019, realizarea proiectului Regenerare urbană zona Uzina de apă nr. 1 (etapa I), în vederea finanţării acestuia în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Valoarea totală a proiectului se ridică la 19.330.158,88 lei (cu TVA), din care 19.267.850,48 lei (cu TVA) reprezintă cheltuieli eligibile, iar 62.308,40 lei (cu TVA) reprezintă cheltuieli neeligibile. În cadrul acestui proiect, contribuţia proprie a UAT Municipiul Galaţi, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 385.357,06 lei (cu TVA), reprezentând cofinanţarea proiectului Regenerare urbană zona Uzina de apă nr. 1 (etapa I).

„Pentru această zonă am pregătit un proiect de mare anvergură prin care dorim să transformăm zona într-unul dintre cele mai mari Parcuri de Aventură de la noi din ţară. Putem atrage aproximativ 4 milioane de euro pentru a finanţa o astfel de investiţie“, ne-a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Reamintim că, aşa cum a relatat cotidianul nostru, în luna martie 2019, consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv.

Articole similare: Parc de Aventură cu fonduri europene, în zona Uzinei de Apă nr. 1


Articole înrudite