Înotul în ocean poate creşte riscul de infecţii cutanate Recomandat

Miercuri, 26 Iunie 2019 11:08
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înotul în ocean creşte vulnerabilitatea la infecţii ca urmare a modificării microbiomului de pe piele şi poate conduce la apariţia unor riscuri mai mari la adresa sănătăţii, conform unui studiu prezentat sâmbătă de oameni de ştiinţă americani, citat de Xinhua, potrivit Agerpres.
O echipă de cercetători de la Universitatea din California a identificat o asociere între infecţiile cutanate şi înotul în oceane.
Chiar şi o sesiune de doar zece minute de înot în ocean poate "spăla" bacteriile benefice prezente pe piele şi poate duce la înlocuirea acestora cu cele care trăiesc din apele deschise.
"Informaţiile noastre demonstrează pentru prima dată că expunerea la apa oceanului poate modifica diversitatea şi compoziţia microbiomului prezent pe pielea umană", a declarat Marisa Nielsen, una dintre autorii principali ai studiului prezentat la sesiunea anuală de conferinţe a Societăţii Americane de Microbiologie - ASM Microbe 2019 - organizată în perioada 20-24 iunie în San Francisco.
Potrivit uneia dintre concluziile cercetării, bacterii din genul Vibrio au fost descoperite pe pielea umană după sesiuni de înot în ocean, în cantităţi de zece ori mai mari faţă de cele din eşantioanele de apă prelevate şi analizate.
Nielsen a precizat că un studiu anterior a subliniat rolul esenţial pe care îl joacă microbiomul de pe pielea umană în funcţionarea sistemului imunitar. Un microbiom sănătos conferă protecţie împotriva infecţiilor provocate de microbii patogeni care se ataşează de piele, a adăugat cercetătoarea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu