25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pompierul milionar la Loto din Galaţi, jefuit de vecin! «O dată ţi se rupe creanga de sub picioare»
Pompierul milionar la Loto din Galaţi, jefuit de vecin! «O dată ţi se rupe creanga de sub picioare»

În 2009, gălăţeanul Iulian Constandachi (foto) a devenit milionar în euro după ce a pus mâna pe marele pot de la Loto. Lucra ca pompier când a dat norocul peste el şi a câştigat 11 milioane de euro. A demisionat şi s-a lansat în afaceri în domeniul turismului, şi-a deschis două pensiuni în staţiunea 2 Mai, apoi a mai construit cinci căsuţe de tip duplex, şi-a cumpărat o vilă şi trei maşini. Din premiul de la Loto, Constandachi şi-a ajutat şi nepoţii, iar acum se bucură în discreţie de banii care i-au rămas. Nu face cheltuieli extravagante, ci este cumpătat. Are propria filosofie în privinţa celor care vor întotdeauna mai mult decât au primit de la viaţă şi spune că o dată „li se poate rupe creanga de sub picioare”, notează gandul.ro.
În vara anului 2009, viaţa lui Iulian Constandachi s-a schimbat radical peste noapte după ce a câştigat marele premiu de la Loto 6 din 49, în valoare de 11 milioane de euro. Spre deosebire de câştigătorii din alţi ani, el nu s-a sfiit să vorbească despre cum a investit o mare parte din bani şi despre cum trăieşte de când a devenit milionar în euro. Iulian Constandachi nu şi-a ţinut banii blocaţi, ci a vrut să-şi asigure o sursă de venit şi pentru mai târziu, aşa că a intrat în afaceri. Şi-a vândut casa din Galaţi, şi-a deschis două pensiuni în staţiunea 2 Mai, apoi a mai construit cinci căsuţe de tip duplex, şi-a cumpărat o vilă şi trei maşini. După ce o perioadă a călătorit în destinaţii din lumea întreagă, printre care Paris şi Chicago, fostul pompier a devenit mai cumpătat în ultimii ani. Spune că nu merge în vacanţe scumpe, pentru că şi în România este frumos. „Credeţi că merg în insule scumpe exotice? Nu. Este frumos şi în România. Dacă nu eşti cumpătat în viaţă, eşti fiul ploii. Cum îţi aşterni, aşa dormi. Ăştia care tot apar vor să se dea mari. Când dau de bani, e lumea lor”, a spus Iulian Constandachi.
Din banii pe care i-a câştigat, fostul pompier şi-a ajutat şi nepoţii. „Mi-am ajutat familia, nepoţii, pe toţi i-am ajutat. Când eşti prea avar şi vrei să ai din ce în ce mai mult, o dată ţi se rupe creanga de sub picioare”, a mai spus câştigătorul de la Loto, căruia banii nu i-au adus doar linişte, ci şi momente mai tensionate, când a fost trădat chiar de cei la care nu se gândea nicio secundă că ar face-o. Fostul pompier a fost jefuit, în anul 2020, de un vecin pe care îl mai omenea de fiecare dată când îl mai ajuta cu câte ceva la vila din 2 Mai. Bărbatul ştia că milionarul la Loto este plecat şi, după ce a băut cu alţi vecini, s-a dus la vila milionarului, a spart un geam, a pătruns în locuinţă şi i-a furat 5.000 de lei, pe care acesta îi lăsase în casă pentru cumpărarea unor materiale de construcţii. Hoţul s-a ales cu o pedeapsă cu suspendare şi a fost obligat să presteze muncă în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile, fără să fie plătit.

Citeşte şi Primul mare premiu la Loto al anului a ajuns tot la Galaţi


Articole înrudite